معاون وزیر و رئیس سازمان تات:
کاهش یکسومی مصرف سم در گندم با پژوهشهای سازمان تات/ کاهش ضایعات گندم با فرآوری علمی؛ از دورریز تا نان سفره مردم
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به ضرورت مصرف آفتکشها برای مبارزه با آفت سن گندم،گفت: این سازمان با تحقیقات انجام شده سطح مبارزه با این آفت را به یکسوم قبل کاهش داده و سطح مبارزه را به دو و نیم میلیون هکتار در سال رسانده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد دانشگاهی به نقل از روابط عمومی سازمان تات، غلامرضا گلمحمدی روز چهارشنبه در آیین گرامیداشت روز ملی گندم و نان در مشهد افزود: معتقدم در دولت وفاق ملی اگر همه دست به دست هم بدهیم با همدلی و همراهی و دغدغهمندی مشکلات حل میشود و باید با همدلی و همراهی در شرایط کنونی جنگ اقتصادی بتوانیم به امنیت غذایی پایدار و سالم دست یابیم.
وی اضافه کرد: در حالی که وزارت جهاد کشاورزی متولی تامین امنیت و سلامت غذایی در حوزه تولیدات کشاورزی است، سازمان تات به عنوان پشتوانه تصمیمساز در این بخش محسوب میشود که با سابقهای دیرین، اساس و پایه کار در این سازمان بر مبنای دانش بوده است.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به ابلاغ «سند دانش بنیان امنیت غذایی» در سال گذشته گفت: این سند به اصول «فراهمی، دسترسی، سلامت و مصرف و ثبات و پایداری» غذایی توجه دارد و بیش از ۸۰ درصد اجزای این سند در سازمان تحقیقات کشاورزی محقق میشود.
وی افزود: سند دانشبنیان امنیت غذایی با در نظر گرفتن چالشهای پیش رو از جمله ابر بحران آب تدوین شده است.
گلمحمدی گفت: این سازمان تاکنون ۱۵۷ رقم از هزار و ۲۰۰ رقم گندم موجود در کشور را معرفی کرده است که حدود ۵۴ رقم آن گندم دیم است و نشان از آیندهنگری این سازمان در برابر تغییرات اقلیمی دارد.
وی افزود: سال گذشته ۷۷ رقم گیاهی در کشور توسط این سازمان معرفی شد که حدود ۱۰ رقم از این تعداد در حوزه گندم و غلات بود و با اقدامات انجام شده در برابر بیماری زنگ زرد و کم آبی مقاوم هستند.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار کرد: در حالی که مصرف آفتکشها برای مبارزه با آفت سن گندم ضروری است سازمان تات با تحقیقات انجام شده سطح مبارزه با این آفت را به یک سوم قبل کاهش داده و سطح مبارزه را به دو و نیم میلیون هکتار در سال رسانده است.
رییس سازمان تحقیقات کشاورزی گفت: همچنین امسال استفاده از گندم های سن زده برای مصرف به شیوه های جدید در دستور کار است که تا قبل از آن قابل مصرف نبود.
وی با بیان این که در سازمان تحقیقات کشاورزی به دنبال «مساله محوری» هستیم افزود: کاهش ضایعات و استفاده بهینه از آنها در جهت مصرف مجدد جزو اقداماتی است که باید به آن برسیم و هم اکنون ۲۰ تا ۳۰ درصد تولیدات بخش کشاورزی در کشور به ضایعات تبدیل می شود که باید کاهش یابد.
گلمحمدی با اشاره به این که تا پایان برنامه هفتم توسعه باید میزان تولیدات کشاورزی به ۱۶۰ میلیون تن در کشور برسد اظهار کرد : این هدف در حالی باید محقق شود که با وجود مشکلاتی مانند بحران آب، شوری مزارع و تغییرات اقلیمی، کار، بسیار سخت است .
وی گفت: هم اکنون تولیدات بخش کشاورزی ۱۳۰ میلیون تن ثبت شده در حالی که در ابتدای انقلاب اسلامی ۲۵ میلیون تن بوده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: سطح اراضی کشاورزی در کشور اکنون ۱۴ میلیون هکتار است که در سالهای پس از انقلاب چهار میلیون هکتار افزایش در این بخش تجربه شده است که نشان از افزایش بهره وری دارد.
وی ادامه داد: با کاهش ۱۰ درصدی در ضایعات بخش کشاورزی، می توان میزان تولیدات کشاورزی را در کشور به ۱۴۵ میلیون تن رساند.
گل محمدی تاکید کرد: مصرف صحیح تولیدات بخش کشاورزی جز با فرهنگسازی محقق نمیشود.